Manifesta 12 Palermo

Laatste week van de biënnale Manifesta 12 in Palermo, Sicilië. Een spectaculaire hoeveelheid evenementen die plaats vond sinds de opening op 16 juni. Aanstaande zondag 4 november wordt het geheel afgesloten in Teatro Garibaldi met verschillende debatten en open sessies. Om 20.00 de afsluitende rede en de overhandiging van ‘de sleutels’ aan Manifesta 13, die georganiseerd wordt in Marseille.

Tijdens een een bijeenkomst van Manifesta’s Education Club op 19 oktober sprak Hedwig Fijen, directeur Manifesta, over “How can social practice change cultural initiatives”. Daarbij gaf zij onomwonden te kennen dat ook zij moeite heeft de grens aan te duiden tussen de kunstpraktijk en cultureel-maatschappelijk activisme. Zij wees juist op de overeenkomsten en pleitte voor een expansie van de Manifesta-thematiek richting een ‘Movement’. Daarbij expliciet het accent verleggend van tijdelijk, puur biënnaal logistiek, onderzoek naar een meer permanent internationaal netwerk op grond van lokale betrokkenheid.

Meer informatie: http://m12.manifesta.org/events/

Op vrijdag 16 november houdt Hedwig Fijen/Manifesta op uitnodiging van DeFKa Research de 14e Sandberglezing in Assen, Rolderstraat 21, om 17.00 uur.

Op donderdag 15 november om 20.00 geeft Ewald Engelen op uitnodiging van DeFKa partner Metaforum Assen in Kunstplaza Schurer een lezing over ‘nieuwe economie’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s